Waarom Niet Roken

Er zijn vele redenen om te stoppen met roken, de meeste betrekken je gezondheid, maar er zijn zelfs redenen verder dan dat. Voor nu zullen wij echter houden aan gezondheidsproblemen. Of je nu al rookt voor een lange tijd of slechts een korte tijd zal sigaretten een negatieve invloed op je lichaam hebben. De ernst van dit effect , hangt natuurlijk af van hoe lang je al rookt, hoeveel je hebt gerookt, en je gevoeligheid voor de ziekten geassocieerd met sigaretten.

Er zijn veel giftige en kankerverwekkende chemische stoffen in het rook van sigaretten. Sommige van deze kunnen directe gevolgen hebben op je lichaam. Hartslag en bloeddruk kan onmiddellijk omhoog gaan en de bloedtoevoer naar de ledematen kan afnemen. Hoe langer je rookt, hoe ernstiger de gevolgen. Andere kwalijke gevolgen van roken zijn lagere vruchtbaarheid, impotentie, kanker, verlies van gevoeligheid voor smaak en geur, verminderde immuunsysteem, hart en vaatziekten, verminderde energie en verhoogde incidentie van tandvleesontsteking.

De positieve effecten van stoppen met roken kan onmiddellijk plaatsvinden. Bloeddruk en hartslag daalt en de bloedstroom verbetert snel, behoudens ernstige vaatziekten. Andere negatieve effecten zal ook beginnen met verdwijnen. Smaak en geur zal spoedig terug komen, energie-niveaus zullen stijgen, de bloedstroom zal blijven verbeteren. Als u geen last heeft van een ernstige ziektes, binnen enkele jaren, uit een gezondheids perspectief, zal het zijn alsof je nooit hebt gerookt.

Bij het stoppen, moet je ervan bewust zijn dat het niet gemakkelijk zal zijn. Je zal misschien vervanging nodig hebben in de vorm van nicotine of inhalators. Deze zal veel beter voor je zijn dan sigaretten, maar je zult nog steeds dezelfde nadelige effecten hebben die nicotine met zich meebrengt. Gebruik deze hulpmiddelen alleen tijdelijk.

Als je besluit om te stoppen, is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen naar de beste manier om te stoppen met roken. Er zijn veel middelen beschikbaar en dit kan vrij gemakkelijk worden gedaan. Het lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om van misbruik te herstellen . Het maakt niet uit hoe lang je al hebt gerookt, je kunt profiteren van het stoppen.

 

 

 

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

Solve : *
26 × 3 =