Waar moet u op letten bij de aankoop van een grafsteen?

 cemetery-2773827_1920

Wanneer een dierbare van u overlijdt dient er snel een keuze te worden gemaakt op het gebied van grafstenen. Omdat iedereen anders is en andere interesses heeft, is het uitkiezen van een geschikte grafsteen een erg persoonlijke taak die goed overwogen dient te worden. Maar er dient natuurlijk eerst een andere belangrijke keuze gemaakt te worden: Ga ik voor een grafsteen of voor een urn?

Grafsteen

Een grafsteen is te verkrijgen in alle soorten en maten. Zo kunt u gaan voor verschillende soorten. Denk hierbij aan een losse grafsteen of een grafsteen in combinatie met een plaat. Op deze manier wordt het volledige oppervlakte bedekt met een stenen plaat. Het voordeel hiervan is dat het er modern en strak uitziet. Het grootste nadeel van een stenen plaat is dat er minder ruimte overblijft voor het plaatsen van bloemen. De keuze is aan u. Hiernaast is het wel mogelijk om voor een stenen omlijning te kiezen. Om deze manier heeft u toch een vaste omlijning en is er genoeg ruimte voor bloemen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor grind binnenin.

Urn

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Het voordeel van een crematie is dat het in verhouding met begraven een stuk goedkoper is. Zo hoeft de familie van de overledene niet elke tien jaar een bedrag te betalen voor het behouden van de plek op de begraafplaats. Bij een crematie hoort natuurlijk ook een mooie urn. Afhankelijk van uw wensen kan deze urn zelfs wateroplosbaar zijn zodat u een mooie uitstrooïng over de zee kan doen. Bent u opzoek naar een grafsteen of wilt u een urn kopen? Bij Hesselink bent u aan het juiste adres.

 

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

Solve : *
38 ⁄ 19 =