Natuursteen in een grafmonument

 glasnevin-2921436_1920

Bij het uitkiezen van een grafmonument is het naast het kiezen van het juiste model, natuurlijk ook belangrijk te kiezen voor een mooi en duurzaam materiaal. Als het op grafstenen aankomt is er veel keuze. Zo kan er naast steen ook gekozen worden voor duurzaam materiaal als (roestvrij) aluminium wat erg lang meegaat en niet snel vies wordt. Bij (meest voorkomende) keuze voor steen, is het belangrijk dat er een goed natuursteen gekozen wordt. Waarom is dit eigenlijk?

Weersomstandigheden

Een grafsteen moet verschillende weersomstandigheden aankunnen. Denk hierbij niet aan regen en zonneschijn, maar ook weken van vorst, zure regen en windstoten van hoge kracht. Hiernaast moet het materiaal natuurlijk bestand zijn tegen mos, rot, schimmel en natuurlijk ongedierte. Er is echter een materiaal dat niet alleen stevig en mooi is, maar ook nog eens erg duurzaam: graniet.

Grafsteen van graniet

Een granieten grafsteen is afkomstig uit speciale mijnen uit de hele wereld. De meeste granieten grafstenen zijn afkomstig uit zuidelijk Afrika of India en zijn van de hoogste kwaliteit. De uitdrukking ‘granieten huwelijk’ staat niet voor niets voor een ijzersterk huwelijk dat jaren meegaat. Met een grafsteen van graniet bent u verzekerd van de beste materiaalsoorten voor grafstenen. Wanneer u interesse heeft in een grafsteen van graniet kunt u terecht op Steenklip.nl.

 

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*

Solve : *
29 + 19 =